PandaiBot

Sunday, December 18, 2016


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.



Ramai tak di antara korang pengguna Telegram? Kalau tak ramai haruslah korang install app ni sekarang juga sebab benda menarik yang aku nak kongsi ni khas untuk pengguna Telegram sahaja.


PandaiBot

Membantu korang dalam pelbagai urusan terus melalui applikasi Telegram tanpa perlu korang buka applikasi lain. Contoh ia membolehkan kita sebagai pengguna untuk menyemak status penghantaran courier sperti PosLaju, SkyNet, Gdex dan lain lain lagi. Waktu solat seluruh Malaysia juga kita boleh tengok melalui PandaiBot ni. Cakap panjang panjang pon tak guna, meh sini aku tunjuk gambar supaya korang lebih jelas dan nampak.


1. Install Telegram dan daftar.

2. Search PandaiBot

3. Dah jumpa nanti klik start




4. Taip /help untuk tampilkan perkhidmatan yang PandaiBot ni sediakan.



5. Haa nampak kan menu tu, so haruslah kalian kalian mencuba setiap satu menu yang disediakan oleh PandaiBot ni ye.



To be honest, aku excited bila dapat tahu benda ni. Dia punya excited sampai aku update kat blog. Tapi dengan tunggang langgang entry aku ni. Maafkan aku. Selain itu kalau korang nak tau, aku download semua english series pon hanya guna Telegram sahaja. Movie pon. Nak tau macam mana? Stay tuned. Next entry InsyaAllah aku share channel channel menarik :D


Sekian.

10 comments:

  1. Dah install telegram, tapi tak pernah pulak tahu pasal benda ni. Nak search la! Thanks share info :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon dah lama pakai telegram tapi baru tahu ada PandaiBot ni :D

      Delete
  2. "Update blog kat blog" --This make me think selama ni kau update blog kat mana weii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. weh itu typo error lah. kau nak kena ke

      Delete
    2. Tak nampak macam typo error pun hahahahahahha

      Delete
    3. kau sila pergi study. lempang jadi lempeng kang.

      Delete
  3. Waahhhh menarik nih! Nak search pandaibot skrg. Haha 😂

    ReplyDelete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.