Android 7.0 Nougat

Friday, November 04, 2016


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera



Seperti mana yang korang tahu, selepas marshmallow, Nougat adalah versi terbaru bagi sistem operasi smartphone android. So mesti ramai tertanya tanya, model mana yang bakal menerima kemas kini terbaru ini? Jadi bagi menjawab persoalaan korang, berikut aku listkan senarai awal model yang bakal menerima kemas kini Android 7.0 Nougat ni


Google
  • Nexus 6P
  • Nexus 5X
  • Nexus 9
  • Nexus 6
  • Pixel C
  • Android One



Samsung
  • Samsung Galaxy S7
  • Samsung Galaxy S7 Edge
  • Samsung Galaxy S6 
  • Samsung Galaxy S6 Edge
  • Samsung Galaxy S6 Edge +
  • Samsung Galaxy Note 5



Sony
  • Xperia X Performance
  • Xperia XZ
  • Xperia X
  • Xperia X Compact
  • Xperia XA
  • Xperia XA Ultra
  • Xperia Z5 Premium
  • Xperia Z5
  • Xperia Z5 Compact
  • Xperia Z3+
  • Xperia Z4 Tablet



Oneplus 
  • OnePlus 3
  • OnePlus 2
  • OnePlus X



Motorola
  • Moto G (4th Gen)
  • Moto G Plus (4th Gen)
  • Moto G Play (4th Gen)
  • Moto X Pure Edition (3rd Gen)
  • Moto X Style
  • Moto X Play
  • Moto X Force
  • Moto Z
  • Moto Z Droid
  • Moto Z Force Droid
  • Moto Z Play
  • Moto Z Play Droid
  • Droid Maxx 2
  • Droid Turbo 2



Xiaomi
  • Mi 5
  • Mi 4
  • Mi Note
  • Mi Max



HTC
  • HTC10
  • One M10
  • One M9
  • One A9




Asus
  • Zenfone 3
  • Zenfone 3 Deluxe
  • Zenfone 3 Ultra
  • Zenfone 2



Huawei
  • Mate 8
  • P9
  • P9 Plus
  • P9 Lite
  • Nova
  • Nova Plus



Lenovo
  • Zuk Z2
  • Z2 Pro
  • Zuk Z1
  • K4 Note
  • K5 Note



LG
  • V20
  • V10
  • G5
  • G4



Phone anda tiada dalam senarai? Jangan risau ye sebab ini cuma senarai awal. Mungkin jugak ada setengah model akan dapat cuma maybe lambat bergantung kepada keputusan pengeluar brand masing masing. Pernah jadi, pengeluar keluarkan list phone yang bakal terima update, tapi ditarik balik atas sebab sebab tertentu. Jadi, stay tuned XD

Sekian

4 comments:

  1. zenfone 2. tahu tak macammana nak root phone :(

    ReplyDelete
  2. wahhh dah ada android 7.0 :D
    cepat betul android nie berevolusi XD

    ReplyDelete
  3. Vivo xde.. ;p kalau xbaca betul2 kan, sebutan jadi macam Android Donut.

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED