Hafiz Zulkafly

Perang Telco

Saturday, October 29, 2016


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Semenjak menjadi pengguna tegar postpaid since 2015, aku mula rajin update-kan diri aku ni dengan meng-usha telco mana yang da best offer postpaid plan mereka. Start dengan Celcom kemudian port out, tukar ke Umobile and at last tukar ke Digi. Tak tau lah kalau port sekali lagi mau kena ban number aku. Hahaha.


Secara peribadi, aku memang suka kan Umobile P70. Sebab apa? Masa tu Video Onz untuk P70 masih unlimited. So boleh tengok youtube tanpa sikit punya risau pasal quota pon. Gempak kan? Tapi lepas P98 diperkenalkan, Video Onz untuk P70 tak lagi unlimited, dah di quota ke 7gb sahaja. But, still not bad kan? Tapi kenapa aku tukar? Sebab coverage dekat rumah tiba tiba jadi sangat tak okay. Hahaha.


So currently aku pengguna Digi Postpaid. Buat masa ni memang yes, Digi tak pernah lagi mengecewakan aku. Pergi mana mana steady line maintain 4G. Hehehe. So walaupun telco lain bagi macam macam promotion, so far aku tak rasa nak tukar lagi. So nahh kepada sesiapa ada plan nak tukar ke postpaid atau masih keliru, ini masa terbaik untuk korang pilih and buat keputusan baik baik.


Celcom



Umobile



Digi


Maxis.



Mana Maxis? Hahaha. Aku tak ambil cakna sangat pasal plan postpaid Maxis, sebab pada aku, plan postpaid dia mahal. Tunggu aku kaya raya dulu baru habiskan duit kat Maxis. Hahaha, Yes pon dia punya offer not bad. Tapi aku tak berminat sebab tak boleh nak kekalkan no. Plus, coverage dia aku masih taktau lagi macam mana dia punya condition. So tak berani nak amek risiko >.<.

Adios.

4 comments

  1. Skrg Ain pakai umobile and hotlink. tapi prepaid la. heheh tak berani nak pakai postpasid :') Tapi coverage umobile not bad. Hotlink superb okay. Pergi mana pun laju je. Tapi hotlink mahal :')) * sendu tepi pintu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, hotlink pon kalau coverage memang tip top cuma indeed, mahal.

      Delete
  2. alamak mampu tgk jela sbb pakai basic internet je selalu, hahahaha. kat rumah ada wifi :P

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED