Hafiz Zulkafly

The Annoying Follower Widget and The Kepelikkan Cbox

Wednesday, September 07, 2016

Assalamualaikum.

Untuk pengetahuan semua walaupun ada yang taknak tahu. Aku tersangatlah annoying berserta sedikit menyampah dengan followers widget yang kononnya baru lepas dah ada unfollow button ni. Hahaha. Bukan apa, haritu masa aku tengah edit blog. Aku decide nak customize h2 style dengan gaya tersendiri. Coding coding coding punya coding. Save! Dengan bangga serta riak dan takkabur, view blog cecepat nak lihat hasil titik peluh sendiri. Sekali buka hampeh sebab the only part yang tak jadi cuma dekat followers widget punya! Banyak kali aku re-do and check coding dekat area followers widget tu. End up dengan aku give up and tinggal kan macam tu.


Akhirnya menjadi! Menjadi lepas lewat malam tu, aku contact Lala Rahim and minta tolong dia through insta punya chat. Alhamdulillah, dia memang tak pernah sombong okay! Actually, masa tu tengah scroll insta. Pastu kebetulan nampak dia like gambar aku, aku pon tanpa melengahkan masa terus serbu chat dia. Thanks Lala sebab dah tolong settlekan masalah yang kononnya macam takde penghujung ni! And yeah we both agreed yang widget followers baru ni leceh sebab semua coding takkan jadi! Serba serbi tak kena. Hahaha.




Haa, yang ini satu lagi. Cbox. Korang perasan tak, if dekat url blog korang ada https:// memang cbox korang takkan keluar. Bukan takat cbox, sekali dengan followers widget takkan keluar. So macam mana nak settlekan masalah ni? Lagi lagi for those blogger yang memang dah tick blog diorang sebagai https://. Bukan apa, setahu aku lah, kalau dekat url kita ada 'S' belakang http tu, maknanya browsing kita tu selamat and secured (correct me if im wrong). Habis macam mana ni? Ke aku sorang je yang sibuk dok fikir masalah ni atau orang lain tak hadapi masalah ni pon. Okay you guys may ignore me. =='

Sekian.

7 comments

  1. Hahahahaa abaikan je. Nak buat macam mana.. Google tengah bengong. Ada je pengubahsuaian yang Google buat. Kalau perasan, ada a few changes.

    Kat bahagian post dashboard pun dah bertukat. Kat edit html pun bertukar sikit. Dari segi keluasan. Rasa macam menyampah pun ada.

    Tapi nak buek guano.. Hanya mampu hantar kat Google tanya kenapa gitu, kenapa gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul. i noticed that too.
      kadang jadi rindu dengan style blog yang lama.

      Delete
    2. Yup. Me too.. But it's normal. New things.. New systems.. Akan ada pro and con. Akan ada part yang betul dan part yang problem

      Delete
  2. Rasanya kalau dah set pegi https memang setakat ni tak tahu nak buat camne. Unless memang tak set pegi https tapi url tetiba jadi https kita boleh je remove s tu. Nanti muncul la cbox tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah. kalau dah set pergi https tu bermasalah.
      kalau yang auto pergi kita boleh delete.

      Delete
  3. I gotta feeling ~
    hahahhahahhaha ;D

    ReplyDelete
  4. hmmm.. biar dah lama xedit blog ni... nak ngadap coding tu yang bercinta sangat...

    psssttt... Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #25

    Senarai peserta telah di update di http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html

    Semoga berjaya... (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED