Let's Spread The Help

Saturday, May 07, 2016


Assalamualaikum.


Hello guys and happy weekend-ing. Sebelum keluar meronggeng serta berjimba harini. Aku dah janji dengan kawan aku yang aku nak tolong promote video assignment dia. So tadaa harini entry aku memang semata mata untuk mempromosikan video assignment dia. // Mohon ajan terharu.


Kenapa perlu mempromosikan video assignment beliau?


Bagi menjawab persoalaan dia atas. Untuk pengetahuan korang semua. Mereka diberi tugasan berkumpulan untuk buat satu video yang berkonsepkan ilmiah pasal "Apa itu Estate Planning". Wait explanation ini aku tipu. Hahaha. Okay ini yang sebenarnya. Pemarkahan untuk assignment tersebut 100% akan dikira melalui jumlah viewers dan juga jumlah like video tersebut. Well its quite challenging kan bila kau punya markah based on benda benda macam ni? Dah macam kontest >.<. So far aku tak pernah lagi dapat assignment macam ni dan aku taknak assignment gini sebab aku malas nak promote. HAHAHA


Bagi menghargai jasa beliau yang dah edit susah payah video tersebut sampai beliau dah hilang berat badan sebanyak 5KG, so harini aku pulak nak minta tolong korang yang ada akaun youtube untuk buka dan tonton video tersebut sampai habis! Lepas dah habis mohon tumbuk laju laju button like dan share. Semudah ABC kan? Lepas tu korang siap akan dapat ilmu lagi tentang apa itu Estate Planning. 






Nak tolong tapi tiada akaun Youtube? Jangan risau. Sila ke Youtube dan tekan butang login dan masukkan saja akaun Gmail and password gmail korang and pop! dah berjaya login. Haa tunggu apa lagi, pergi buat cepat. Tengok video sampai habis tau! Sebab last sekali tu ada bas Uni aku dalam video ni. Atas sebab tu aku semangat nak promote video ni. You should thanks on that bus ajan. >.< HAHAHA.



Sekian, Adios.


1 comment:

  1. Hahaha weh terharu ni. Ingat jugak nak promote walaupun nak keluar. Btw,betul la explaination kau tu walaupun kau kata tipu XD

    Susah susah edit video tu nombor 2 weh. Mula mula susah nak shooting. Dah la tengah musim El nino. Kitorang jalan pakai blazer. Gilo gua cakap lu hahahah (Walaubagaimanapun, tiada penurunan badan terjadi)

    Okay terima kasih bas UniSZA sebab park kat situ masa kitorang nak shooting. That day ada pertandingan zapin peringkat akhir. Tu yang semua U ada lol

    Wauuu panjang explaination aku. Sekian, chiao!

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED