Hafiz Zulkafly

Challenge Rindu By Hafiz Zulkafly

Friday, March 18, 2016

Assalamualaikum.



Actually. Haritu aku ada ternampak orang sahut cabaran Rindu ni dekat Facebook. Pada mula rasa macam nak cuba buat dekat facebook jugak. Tapi datang idea nak jadikan challenge ni macam segmen dekat blog. Nampak macam lebih menarik and meriah. Apa yang korang perlu ada cuma smartphone, messaging apps dan juga blog. Macam mana nak join challenge ni? Mudah je!


1. First taip "RINDU" dan hantar ke 10 contact yang ada dalam phone korang. Lebih 10 orang pon takpe. tapi INGAT hanya hantar perkataan RINDU sahaja.

2. Kemudian tunggu balasan apa yang korang dapat. Dah dapat terus screenshot!

3. Update entry dengan tajuk "Challenge Rindu by Hafiz Zulkafly" dan tempek banner dekat atas serta backlinkkan ke entry ini.

4. Masukkan semua screenshot yang korang dah dapat tadi. Kemudian tag 3 orang rakan blogger (Optional).

5. Post link challenge korang dekat ruang komen dekat bawah.

6. Siap.


Mudah kan? Tak perlu follow sana sini atau like sana sini. Hahaha. For those yang tak nampak lagi macam mana challenge ni , meh aku tunjukkan apa yang aku dapat lepas aku send RINDU dekat 11 orang contact aku. 
























Tadaa itu yang aku dapat. Ada yang bosan. Ada yang kelakar. And ada yang entah apa apa. So korang punya macam mana pulak. Ha apa tunggu lagi. Cepat join sebab aku tak sabar nak baca feedback yang korang pulak dapat. Rasa macam menarik bila dapat feedback macam macam dari kengkawan kita. :D


Sekian

44 comments

  1. http://hafzhanrauf.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    Nah dah join. So shadap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha shadap la. Jangan komplen takde orang join challenge kau ni. Huhu i first bebeh hahaha

      Delete
  2. http://mrmirulofficial.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  3. http://itsnumigx.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html joinnn XD

    ReplyDelete
  4. saya join :) http://farahiz.blogspot.my/2016/03/segment-challenge-rindu-by-hafiz.html

    ReplyDelete
  5. http://frrhnd.blogspot.my/2016/03/segment-challenge-rindu-by-hafiz.html

    ReplyDelete
  6. Haha. Macam menarik je segmen ni :D bila tamat? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde tarikh tutup. feel free nak join, just for fun. heee ;D

      Delete
  7. Nice challengeeeee

    http://athibe.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  8. Join :)
    Best segment ni.

    http://thesfrnfzl.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. nanti saya singgah baca entry awak :D

      Delete
  9. Hahahahaha .. Kelakooo .. Siap hantar ambulans. Menarik niiih .. Dah kena tag, nnt free insyaallah join. ^^
    Btw, salam kenal tuan rumah. Lawa rumah :D
    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha siot kan yang hantar ambulans tu? ada maksud tersirat sangat ;D
      thanks btw :D

      Delete
  10. joining ^^

    http://nachrysanthemum.blogspot.com/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  11. hahaha kalau lelaki yg ckap rindu nie mestilah member rasa pelik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang respon pon pelik pelik hahahaha

      Delete
  12. Join jugak hehe

    http://wallflowerfana.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  13. nanti nak join la.. cm best je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajak ramai ramai join ! kita spread virus rindu hahaha

      Delete
  14. Saya join!!!

    http://sikacamatasukamenaip.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  15. Saya join! http://nnakhairudin.blogspot.com/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  16. sy join haha

    http://ciknurul23.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  17. Done.. sikit ja yang mampu :') hahahaha

    http://1direktori.blogspot.my/2016/03/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  18. join!
    http://ehhzafirah.blogspot.my/2016/04/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  19. Join x3

    http://koxtau.blogspot.com/2016/04/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete
  20. Lyna Join
    http://fadzlinahamali.blogspot.com/2016/04/challenge-rindu-by-hafiz-zulkafly.html

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED