Tutorial : Read More Post Blog

Friday, September 18, 2015


Assalamualaikum.




12 hari lepas. Sorry sebab im pretty busy awal sem ni. Bila final year ni serious semacam sikit feeling dia walaupun masih di awal semester. Nevermind, thanks by the way sebab sudi request. So macam ni caranya ;

1. Dashboard > Layout > Blog Post




2. Tukar number yang arrow tu tunjuk kepada bilangan yang korang suka and perkataan read more tu pon boleh tukar ke perkataan yang korang nak.




3. Save. Kemudian karang entry korang sampai habis. Lepas dah habis , sila pilih sampai mana je entry yang korang nak di tunjuk. Klik pada penghujung entry yang nak di display macam step 1. Kemudian tekan Insert Jump Break macam dekat step 2. Kemudian akan jadi macam ni.





4. Publish post korang. and the result will come out like this ;




5. Siap. So each post korang kena buat macam ni. Kalau tak tak jadi read more tu. So far macam ni je cara yang aku tau. Taktau kalau kalau ada cara lain.


Sekian.

3 comments:

  1. Need help mcmna nak buat Ask.Fm on click mcm Hafiz ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak yang bertanya dekat ask.fm kan? saya dah jawab soalan awak dekat ask.fm :D

      Delete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED