Finally.

Wednesday, August 05, 2015


Assalamualaikum.

Finally bejaya buat keputusan untuk beli domain sendiri. Tadaaaaa kini tak lagi guna blogspot.com. Hahaha. Agak complicated sebenarnya cara nak beli domain ni sebab tak biasa and malu nak tanya blogger otai yang lain yang dah lama ada domain sendiri makanya aku buat keputusan utuk redah saja dengan sedikit bantuan dari wanaseoby. Dan yang lebih kental beli menggunakan phone. HAHA sangat leceh. 




Lepas sana sini silap akhirnya dah boleh pakai. Jangan risau aku masih ingat lagi step pembelian macam mana. Inshaallah aku akan update tutor later. Cumanya lepas pakai domain ni ada serba sedikit coding dekat blog yang kena ubah. Paling ketara yang hilang bloglist. Jangan risau akan update kemudian. Final exam around the corner, Inshaallah lepas final kasi semak blog ni dengan macam macam entry. HEHE. 

Adios.

16 comments:

  1. apa kelebihan domain? anyway jom exchange bloglist ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ada rezeki saya update pasal kelebihan domain.

      Delete
  2. sy nk masuk bloglist! kalau tak semak dgn entry siapla kena bash nt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anaaaaaas! Nanti aku update bloglist aku ye.

      Delete
  3. wowowowowowwww congrats hyung! lepasni kayo jangan lupa kirim delivery mcd kat rumah ni haa ahahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa kayo pulak tetibo ni? Hahaha

      Delete
    2. yeler. lepas dapat domain, kena la terus blogging. pastu dapat la sponsor ke hape ke kan. pastu kaya. pastu wajibun la belanja lolol hahahahah

      Delete
    3. hahaha takde maknanya dapat sponsor bagai.

      Delete
  4. Tahniah ada domain sendiri Apis!! ^^

    ReplyDelete
  5. Congrats for your own domain! Teringin jugak nak ada domain sendiri tapi macam complicated haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak complicated pon. Kalau nak saya boleh ajarkan. Inshaallah next entry saya ajorkan.

      Delete
  6. all the best for your exam.. nanti upload tutorial beli domain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou. InsyaAllah akan update asap.

      Delete
  7. wah. tahniah ye :)
    ekceli salu jenguk blog ni. minat sangat blog ni simple tp comel je.
    sampai nak tiru cam blog ni tapi tak menjadi. sory.

    nanti jangan lupa update tuto ye, memang teringin nak buat dari dlu. cuma skg bz je. macam tade masa nak hadap blog. hee

    sory. terpanjang lak. kbye

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih
      kenapa sorry , tak perlu sorry pon
      insyaAllah nanti ada masa saya akan update.

      Delete

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.