Mini Merdeka Giveaway

Monday, August 25, 2014

Assalamualaikum.


klik pada banner atas untuk copy banner.


Tadaaa. First ever GA dari saya dan partner untuk GA ni. The sempoi blogger ever Ajan. Termeterainya nak buat GA ni masa sembang dengan dia dekat Telegram. and Alhamdulillah, finally berjalan juga GA kami ni. Banner yang comel tu dia yang buat. Memandangkan saya ni langsung tak kreatif. Jangan risau, takde syarat yang panjang berjela untuk join GA ni . Berikut adalah syarat syarat nya ;


Syarat penyertaan:
1. Warganegara Malaysia yang mempunyai blog.
2. WAJIB Follow:-

3. Like :

4. Follow our sponsor: Instagram: @hudapunya -- jika ada instagram, wajib follow
5. Buat satu entry yang bertajuk "Mini Merdeka Giveaway"
6. Letak banner dalam entry dan backlink ke entry ini. Jika anda dari blog saya, maka linkkan ke blog saya. Jika anda dari blog ajan, maka backlinkkan ke blog beliau.
7. Tag 3 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu.
8. Hantar link entry anda pada entry ini SAHAJA. Jika dari blog saya. Maka hantar ke saya. Sebaliknya jika anda dari blog ajan.



Okay tak berat mana kan syarat syaratnya kan. Apa yang menanti korang semua kalau korang join this GA? berikut adalah senarai hadiah hadiah untuk GA kami ni ;



1X Pineng Powerbank - Sponsored By hudapunya . Boleh ke blog dia untuk lihat model powerbank lain yang dia jual. Trusted seller and seller favorite saya kalau nak cari powerbank.



2X Monopod



3X RM10 topup.


Maaf sebab mengenangkan bajet kami tak berapa besar maka kami mencari 6 orang pemenang bertuah untuk GA kami. Nak kami topup hadiah? Mohon rajin rajin klik nuffnang kami berdua. Hehehe.  Jadi mohon para peserta sentiasa alert dengan entry kami selepas ini.


TAMAT SUDAH ;)









Kenapa jadi macam ni ?

Sunday, August 24, 2014

assalamualaikum.


and hai semua. maaf ini bukan entry giveaway seperti yang dijanjikan sebelum ni. hehehe. ini cuma entry pertanyaan. bedasarkan seperti tajuk diatas. kenapa jadi macam ni? apa yang jadi macam ni? okay jujur aku kata. aku dah lama gila tak buka nuffnang aku. sebab earning aku yang naik sangat slow tahap lebih slow dari siput. maka aku jarang sangat buka. tapi semalam nak dijadikan cerita sebab nak launching giveaway tak lama lagi, maka aku nak check berapa earning tabung online aku ni. total earning yang sedikit sangat tak memeranjatkan sebab dah biasa sangat.




kenapa tiba tiba nuffnang aku tukar kepada non-glitterati? sebelum ni glitterati je. tapi kenapa sekian lama tak buka dia jadi macam ni? katanya glitterati hanya diberi kepada nuffnanger yang tak pasang iklan lain dalam blog mereka selain dari nuffnang semata mata. macam tu kan? aku mana ada pasang apa apa iklan lain selain nuffnang T^T. ada sesiapa tau macam mana nak dapatkan semula glitterati tu?


kbai.


Keep calm and lets join our upcoming Mini Giveaway

Friday, August 22, 2014

Assalamualaikum.


Last entry ada ura ura nak buat giveaway kan? hahaha. alhamdulillah. kalau takde aral melintang kami akan buat Mini GA ni pada 25/8/14. kami? yes kami. sebab tak mampu nak buat sorang sorang. kekurangan dari segi kewangan. jadi mencari partner. kebetulan ada yang sudi nak tolong. hahaha. tapi siapa partner tu? hahaha. tunggu dan lihat. harap sangat hadiah yang tak seberapa kami ni ada yang nak join Mini GA ni. jom pakat ajak ramai ramai meriahkan lagi first Mini GA kami ni. okay takde benda nak cakap dah. ohh grand prize Mini GA kami ni disponsored sebenarnya. alhamdulillah. moga Allah murahkan rezeki dia. amin.




teaser banner kami. HAHAHA.


kbye.


Hai

Thursday, August 21, 2014

assalamualaikum.



this is so trueee. 


hai *waving awkwardly*

yeah. dua bulan blog tak ber-update. dua bulan tu bukan lama mana pon aku rasa. pejam celik pejam celik. dah dua bulan. haha. mohon tampar manusia bengong yang tengah mengarut ni. to be very honest, nak update entry ni pon aku rasa awkward. lama tak menaip. aku cuma mampu ubah design blog. itu je.


aku nak cuba edit atau design blog ni biar nampak macam blog orang tua lol sedar diri dah tua. jangan bagi nampak macam blog budak budak, macam blog perempuan atau macam blog sampah. tapi aku sendiri taktau macam mana nak design blog supaya blog tu nampak matured. macam macam aku cuba buat. at last macam ni lah jadi. aku rasa lah bagi pandangan mata aku. cukup nampak matured dah kot rupa blog. ke macam mana korang rasa? ahh lantak ah situ.


actually dalam hati ni ada hajat sebenarnya. ada rasa macam nak buat mini giveaway. hahaha. dah tak aktif blogging tapi still ada hati nak buat giveaway. hehehe. so kalau lah aku buat jugak giveaway ni, korang rasa hadiah apa yang sesuai and korang nak hadiah tu jadi hadiah utama? jangan lah kome minta hadiahnya iPhone 6 and yang sama waktu dengan harganya. since mini GA ni nak buat dengan partner and both of us are still studying so suggest something yang harga relevance tapi berbaloi untuk dimiliki. haaa cepat lempar idea kome kome sekalian. sebab rasa macam nak buat dalam bulan ni juga. sebab masing masing tengah cuti semester, tak nak kalut bila dah mula semester nanti.

kbye.

Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.