Tutorial : Download Youtube Video Using ClipConverter

Wednesday, June 25, 2014

assalamualaikum

banyak sebenar cara nak download video dari youtube . tapi den prefer this one . sebab dekat sini ada converter . dekat sini senang . tak complicated . wait , sini tu dekat mana ? sini hah .




berminat nak download dekat sini ? ayuh saya ajarkan . LOL


1. Buka link di atas .


2. Maka akan terpampang interface begini . paste-kan URL video youtube yang korang nak download di tempat yang tertera pada gambar dibawah :-




3. Lepas dah paste , klik button continue . tunggu sebentar , kemudian akan keluar sebegini rupa :-




4. Dalam kotak merah pertama tu , resolution video yang available untuk korang pilih . buat pilihan . kemudian klik next dalam kotak ke-dua , tunggu sebentar , maka akan jadi begini pula :-




5. Klik download tu . kemudian , siap and dah boleh tengok .


harap 5 step ni tak memening kan , kalau ada yang blur and tak paham , jangan malu nak tanya . okay ? kbai .



Tutorial : Navigation #11

Tuesday, June 24, 2014

assalamualaikum.




dapat request ni lama dah . maaf buat tertunggu . navigation yang dia maksudkan tu macam yang den pakai before template sekarang . actually den adaptasi dari code tutorial yang ini ; http://hafizzulkafly.blogspot.com/2013/07/tutorial-navigation-with-hover-7.html . bila dah adaptasi maka jadinya begini ;




tutorial ni untuk pengguna template designer , simple template sahaja . yang lain den taktau jadi ke tidak . okay so nah amek codenya , paste dekat Layout > Add a gadget > HTML/JavaScript ;


<style>
.navig a{
display:inline-block;
width:80px;
background:;
padding:8px 7px 7px 7px;
color:#fff;
-webkit-transition: all 0.4s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.4s ease-in-out;
-o-transition: all 0.4s ease-in-out;
transition: all 0.4s ease-in-out;
font:12px georgia;
font-style:italic;
text-decoration:none;
text-transform:lowercase;
letter-spacing:1.5px;
margin:3px 5px 1px 5px;
border:1px solid #fff;
border-left:none;
border-right:none;
}
</style>
<div style="width:890px; background:; text-align:center; padding:0px 5px 5px 5px; margin-left:-30px; margin-top:-90px; color:#fff;"><div class="navig">
● <a href="" title="">dashboard</a> ●
<a href="" title="">tutorial </a> ●
<a href="" title="">affiliates</a> ●
<a href="" title="">instagram</a> ●
<a href="" title="">vscogrid</a> ●
<a href="" title="">refresh</a> ●
</div></div>


ohh ya , sebelum terlupa , make sure paste dekat ruangan HTML bawah header macam yang den tunjuk dekat gambar bawah ni . kalau tidak tak jadi ;




Save and Siap . Mana mana code yang den bold-kan , make sure ubah ikut kesusaian blog korang . sebab yang den bagi tu width den punya blog . anything nak tanya tak paham , jangan segan nak tanya . boleh shout dekat ask.fm atau tinggal komen dekat ruangan komen . maaf , lama dah tak update tutor . sumpah awkward . kbai .

Someone Please

Monday, June 23, 2014

assalamualaikum.

hari demi hari , bosan . sesungguhnya . shortsem ni , sangat membosankan . satu hari , satu kelas . kalau kelas batal, maknanya cuti lah hari tersebut . duduk bilik , mati akal taktau nak buat apa and patut buat apa . sekian .


CPUV (Cost-per-unique-visit) Champaign.

disebabkan terlalu lama dah tak buka page nuffnang . so harini buka sesaja nak pantau tabung online tu . and suddenly terkejut sebab ada earning dari CPUV . sebab kebiasaannya aku dapat earning dari CPC (Cost-per-click) . itu paling mudah nak earning dekat nuffnang . tapi bila buka tadi . and tengok ade earning dari CPUV , terkejut . sebab kenapa sekarang ? kenapa sebelum ni tak pernah ada earning dari situ . pelik .






persoalannya disini yang buat aku tertanya tanya , apa beza kedua kedua tu ? and kenapa sekarang baru ada earning dekat CPUV ni ? mohon blogger blogger otai yang lebih arif pasal nuffnang ni share jawapan dengan saya ;; saya budak baru belajar , cashout nuffnang pon belum pernah , forever noobies ;; jasa baik anda anda yang sudi share pasal benda ni dengan saya sangat and ter-amat lah saya hargai


adios

Bosan.

Saturday, June 21, 2014




assalamualaikum.


makin lama , aku rasa makin janggal . makin pelik . makin yang sama waktu dengannya setiap kali nak update blog . tutorial ? otak jemm . dah tak boleh nak generate or provide tutorial baru . lama dah tak asah otak dengan code code ni . tumpul . tak berhenti , tapi cuma berhenti untuk seketika . siapa tau akan datang , tajam balik . ahh , nevermind .


bosan . define bosan ; sila google . aku mudah bosan . yeah itu aku . aku taktau sama ada benda ni bagus and patut ada dalam diri atau benda ni langsung tak bagus and tak patut serta tak elok kalau ada pada diri . aku tak tahu . aku cepat bosan dalam macam macam benda . paling ketara yang korang mungkin boleh nampak . design blog . mana pernah tahan lama . kalau idea tu bertimbun dalam kepala , tiap tiap hari mau aku tukar design blog . macam design sekarang , design separuh jalan . tengah syok edit , boleh takde idea and mood and bosan . so stop kan sampai macam ni je =='


aku mudah bosan . even berkawan pon , aku mudah rasa bosan . aku bukan jenis yang boleh nak berkepit dengan orang tu 24/7 . tak boleh nak terlalu rapat . sebab aku mudah bosan . ada masa , aku jadi rimas . rimas dengan semua benda yang membosankan aku . yeah , aku tak paham dengan diri aku sendiri . bukan aku main main kan kawan , atau guna kan kawan atau seangkatan dengan benda benda yang tak patut wujud dalam satu persahabatan . bukan and bukan . cuma memang itu aku . mudah bosan .


aku lebih suka habiskan masa dengan masa bersendiri . tapi bila duduk sorang sorang pon , ada masa aku akan rasa bosan . aku jumpa sorang hamba Allah . sekepala dengan aku , dan yang paling penting . dia pon cepat bosan macam aku . ada juga lah buat sesi talk dengan dia pasal ni . and dia sendiri takde jawapan . so kami tiada jawapan untuk tu . aku taktau macam mana cara nak tangani benda ni . serious tak tahu . sebab aku takut . takut bila fikir masa depan . 


adios.
Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.