New Look dan Tahniah

Monday, May 19, 2014

assalamualaikum.


random update. lama dah tak blogwalking. lama sangat. tadi tetiba rajin, blogwalking sekejap. macam biasa, bila proses blogwalking sedang berjalan, aku akan mula rasa macam blog aku adalah blog paling buruk pernah wujud dekat muka bumi ni. blog aku paling sepah. blog aku paling tah apa apa. bila dah macam macam aku fikir, mula aku rasa kena edit blog ni. kebetulan mood okay and idea boleh lah sikit sikit dia datang. so siap edit blog. ketandusan idea. aku sendiri dah bosan guna ayat tu. blog aku design makin lama makin bosan.




harap jangan marah aku tempek gambar mamat korea dekat header aku. sesungguhnya aku malas nak cari gambar HD dekat google. dan selalunya jugak gambar tak kena dengan citarasa aku. so maafkan saya pada golongan haters dan antis. kalau tak suka jangan cemuh, hina atau kutuk saya. you may take your leave with my pleasure. hehehe. ini bukan blog kpoppers. bukan blog antis. bukan blog siapa siapa. sekadar blog personal. tutorial pon sangat sangat jarang update. busy memanjang mengalahkan datuk bandar.


final exam around the corner. and guess what? aku tak start study lagi. hahaha. mood nak study tak sampai lagi. bila nak sampai aku taktau. tapi nak taknak memang aku kena paksa. kalau tak paksa, aku rasa maybe lepas abes final pon mood nak study tu tak sampai sampai lagi. teruk perangai ni. ingat masa degree ni dah ubah or buang perangai masa diploma dulu. rupanya sama and tak diubah lagi. aigoo =='


ohh ya btw aku nak ucap tahniah dekat semua student lepasan SPM dekat luar sana yang dapat further study ke peringkat seterusnya. yang tak berjaya jangan lupa buat rayuan. rezeki Allah tu ada dekat mana mana. cuma atas kita je rajin nak mencarinya atau tidak. tahniah ni jugak tak lupa untuk adik aku sendiri yang dapat sambung ke Politeknik Nilai. nampak gaya dia pon terjebak dalam bidang sama macam aku. dia dapat course Diploma Kewangan dan Perbankan Islam. dan aku macam, okay kenapa kau harus sama bidang dengan aku? HAHA. apa apa pon alhamdulillah, hajat ayah nak tengok sorang lagi anak dia sambung belajar tercapai. so here i'm wishing you all the best untuk tempuh hidup baru dekat sana. study molek. inshaallah boleh punya. :D


mana mana readers yang student or ex-student poli nilai, boleh lah share apa apa yang menarik dekat sana or pasal course ni dekat sini. boleh lah sikit sikit ambe kongsi ke adik ambe ^^



last but not least, nak share islamic-quotes punya picture, here we go ;




kbai. adios.

Penat

Wednesday, May 07, 2014

assalamualaikum.

blog tersangat sangat lama tidak berupdate. tiada masa, tiada ruang, tiada hati, tiada idea nak di-updatekan dengan entry apa. tangan ada jugak gatal gatal nak buat skins baru, tapi macam biasa. separuh jalan. sepanjang tak berupdate, banyak sangat benda jadi. tak sangka semester dua ni sangat sangat menguji. sampai tahap hampir gila. hampir gila okay. buat benda yang bahaya dekat diri sendiri. konon nak cakap ada masalah lah ni. nevermind, lupakan.




pejam celik pejam celik semester dua dah nak habis. to be very yang terlampau honest, banyak lagi yang aku rasa macam tak belajar satu benda pon. this semester, aku macam lost. subjek banyak, tapi yang belajar nya rasa macam takde apa apa langsung. masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. busy-nya pon, jangan cakap. sampai letih sangat otak nak kena handle semua benda. tak cukup tangan habaq hang. campur masalah. okay tahniah, kerana berjaya menempatkan diri anda ke hospital bahagia berdekatan. haih.




jadual exam sem ni pon. membunuh. selama belajar sini dari diploma lagi, ini pertama kali dalam sejarah jadual exam yang macam pfft. ini draft terakhir. kalau first draft haritu, mati. yang ini pon alhamdulillah dah longgar sikit walaupun pada aku masih sangat padat, tapi bersyukur jelah dari first draft yang boleh buat semua orang sesak nafas. aku tak expect pointer yang tinggi menggunung semester ni sebab aku banyak main and lost. subjek pon susah. masalah pon banyak. cuma minta Allah kuatkan diri ni nak hadap semua dugaan yang DIA bagi pada aku. mudah mudahan DIA permudahkan segala urusan aku bila final exam makin dekat ni. kbai.

adios.


minta maaf tak dapat jadi kawan yang terbaik, dah cuba untuk jadi yang terbaik untuk korang. :'(


Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.