Hafiz Zulkafly

Tutorial : Twitter Widget New

Tuesday, March 19, 2013

Assalamualaikum

Hari ni , apis nak ajar macam mana nak letak new twitter widget dekat blog korang . seprti yang korang sedia maklum , sebelum ni apis ada buat tutorial macam mana nak letak twitter widget dekat blog kan ? yang tu versi pertama , kali ni apis ajar cara yang lebih mudah and simple . jomm




okay . nak twitter widget macam tu ? meh sini apis ajarkan ;


1) Log In twitter korang . kemudian pergi ke setting ;



klik pada widget 



create new


isi ruangan kosong . make sure dekat ruangan domain letak link blog korang .


save and dia akan bagi code . copy code tersebut .


Korang boleh save dekat mana mana yang korang nak . pasal width jangan risau , sebab kalau pengguna simple template , dia akan mengikut side width sidebar korang . kalau nak lawa kan sikit korang punya widget ni macam dekat live preview apis tu , boleh amek code dekat bawah ni . untuk classic template or blogskins user , untuk width , korang boleh cuba code bawah ni jugak .


<center><div style="width:190px;background:url(http://i.imgur.com/9WcA7.png);padding:5px; border:2px solid #aaa; border-radius:5px;">PASTE CODE TWITTER WIDGET SINI</div></center>

3 comments

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED