Hafiz Zulkafly

Tutorial : Letak Tweet Dalam Blog Post

Sunday, December 23, 2012

Assalamualaikum

Hari ni terasa macam nak buat tutorial . tutor apa ? nama tutorial ni . "Letak Tweet di post blog" . macam mana tuh ? meh nak tunjuk contoh dekat bawah ni ;




Ha , macam tu lah . korang boleh terus reply , retweet and favorite dekat situ . amacam , berminat tak nak belajar ? follow gambar dekat bawah ni :)



A) Pergi dekat tweet yang korang nak masukkan dalam post korang . kemudian klik expand .



B) Kemudian dia akan keluar tarikh and masa . sebelah tu ada details , klik pada details .



C) Kemudian akan keluar embed this tweet . klik yang tu pulak .



D) Then copy je code yang dia dah generate untuk korang tu . make shure HTML . selain dari tu , tak kan jadi .




E) Then pergi dekat blog . create new post . klik pada html . then paste code yang dah korang copy tadi . lepas dah paste , klik pada compose semula . memang dia takkan jadi lagi . ape yang korang kena buat , taip je entry . kemudia publish . insyaallah , lepas publish dia akan menjadi .

Ha , amacam . teringin nak cuba ? cuba lah . hehehe . kalau tak paham , tanya . mana bole tolong aku akan tolong . kbai o/

Malu bertanya , sesat jalan . HAHA :)

2 comments

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED