Hafiz Zulkafly

Tutorial : Shadow Link Hover

Tuesday, July 24, 2012

Assalamualaikum

Yoo . aritu ada orang request dekat cbox apis tutorial ni . rasanya dah ramai blogger dekat luar sana dah buat tutor ni . tapi takpe apis buat gak sebab ada orang request :) . okay tutor ni actually sama je dengan tutor yang INI . cuba korang kena tambah satu lagu coding . okay nak tau code apa ? jom mula .


BLOGSKINS USER ONLY


1) Dashboard > Template > Edit HTML .

copy code bawah ni . paste dekat atas </style>


a:link, a:visited {
text-decoration:none;
color:#000;
padding:2px;
-webkit-transition-duration:.2s;
-moz-transition-duration:.2s;
}
a:hover {
padding:2px;
text-shadow:0px 0px 5px #969696;
-webkit-transition-duration:.2s;
-moz-transition-duration:.2s;
}

*yang mana di boldkan tuh . sila ubah mengikut citarasa anda :)

2) Save .

okay , siap . mudah kan ? cume kena tambah code shadow untuk tulisan kita je . okay , sila lah cube kepada mereka yang masih lagi belum mencuba . kalau jadi , komen komen lah ye . if tak jadi bagitau apis . kena check semula . hehe . kbai o/

No comments

Post a Comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED