Hafiz Zulkafly

Tutorial : Blockquote Hover Versi 6

Saturday, February 11, 2012


assalamualaikum

rasenye , dah lame apis tak update tutorial . taktau nak update tutor ape dah . ni pon update tutor blockquote hover . tengok tuh , dah versi ke-6 ~ HAHA . tadi tengah buat skin baru . main main code die kejap . akhirnya terjumpe satu hover baru yang agak buruk ! LOL ~ hover ni tak lawa , tapi apis suke ^^v . macam mana hover die ?  meh VIEW dekat sini . tu dia live preview dia . amacam nak ? . oke nahh , ni code die ;


blockquote{
padding:10px;
overflow-x:auto;
border-top:10px groove #eee;
border-left:0px groove #eee;
color:#444;
border-right:0px groove #969696;
border-bottom:10px groove #969696
;-webkit-transition:.4s;
}
blockquote:hover{
color:black;
padding:10px;
overflow-x:auto;
border-top:0px groove #eee;
border-left:10px groove #eee;
border-right:10px groove #969696;
border-bottom:0px groove #969696;
-webkit-transition:.4s;
}

oke , copy and paste la code tuh . code ni untuk blogskin . untuk simple template apis tak pasti boleh pakai or takk . if korang nak try jugakk . korang boleh paste code ni dekat ATAS code nie ]]></b:skin> . oke . tu jehh . selamat mencube ! adios ~

9 comments

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED