Hafiz Zulkafly

Contest : I am Malaysian Cool Blogger.

Monday, January 30, 2012

Assalamualaikum

klik banner untuk join ^^v

ok , rasenye sangat lame apis da tak join contest or GA . SANGAT kot . hehe . apis dapat tau contest ni dari sorang blogger ni . die tag apis . thanks pade sunshine ^^v . ahhh , apis pon join la contest ni sebab dah lame tak join contest . hadiah die pon menarik . sekali lagi , cube untuk mencube nasib . mana tau rezeki menyebelahi kite ke kan ? oke , apis malas nak cakap banyak banyak . korang boleh refer bawah ni . sume maklumat ade ~


Cara - cara untuk join contest :
Like Fanpages Blog khairina. ' When the Sun goes down ' (wajib)
Follow blog Khairina Hairuddin (suka hati awak)
Click Churp Churp khairina di sidebar, duit untuk pos kan hadiah.
Buat satu entry.
Anda hanya perlu letak banner yang dirrect link ke contest ini
Tag tiga orang rakan anda, pastikan mereka tahu.
Sudah siap ? Berikan link post di comment entry ini.

oke , dah tau cara cara nak join kan ? ape lagi . jom la join ~ tak rugi pon kalo join ^^v


apis tag :

Freebies : Simple Header Part 5

Thursday, January 12, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Another freebies simple header. Pleas take out with full proper credit. Thankyou.

Size : 800 X 150++

http://i.imgur.com/op8Ju.png

http://i.imgur.com/R3ag4.png

http://i.imgur.com/1jsKa.png

http://i.imgur.com/LZCc3.png

http://i.imgur.com/lwSzb.png

http://i.imgur.com/b2WTg.png

http://i.imgur.com/hl6pr.png



Tutorial : Mini Mp3 Player (Small)

Wednesday, January 11, 2012

.Assalamualaikum.

yoo korang ! lame dah apis rase apis tak update tutorial ! asek busy tukar skin je . memang tak terupdate la tutor jawapannye ~ hee ! oke , ari ni apis nak ajar macam mana nak buat mini mp3 player yang betul-betul kecik macam yang ini ;


oke , comel kan ? tutor player ni memang apis dah buat autoplay and auto repeat / loop . oke ape lagi ? jom mula ~

1) copy code bawah nie ;

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_maxi.swf" width="25" height="20"><param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_maxi.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=URL LAGU&amp;width=25&amp;loop=1&amp;autoplay=1&amp;showslider=0" />
</object>

2) paste dekat mane-mane ruangan yang korang nak .

3) save and preview .

*URL lagu boleh dapatkan dekat sini.

siap ~ mudah je kan ? comel , pon comel . kecik pon kecik . haha . oke , tu je nak bagi kali ni . selamat mencube ! baii ~

if tutor ni tak menjadi , bagitau yepp .
© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED