Tutorial : Download Youtube Using Google Chrome

Sunday, September 04, 2011

Assalamualaikum

Okay , tutor ni apis re-do semula sebab yang lama tu , link die dah broken . i dont know why . so nak tak nak , apis kena buat tutor baru . actually apis tak tau pon yang sebelum ni tak boleh pakai dah , sampai kawan apis bagitau . now , apis dah jumpa cara @ link baru . jom mula :)

1. Pergi dekat laman web ni CHROME EXTENSIONS

2. bila korang klik link tuh , akan kuar satu laman web . then korang tengok dekat atas belah kiri ade search the store , nampak tak ? korang search Youtube Downloader . pastuh enter . tak paham ? tengok gambar bawah ni :



3. then akan kuar macam macam extension . korang boleh pilih ikut suka korang . tapi apis cadangkan yang macam dalam gambar ni :


4. lepas tu die akan download extension tu . abes download , install . lepas tuh siap :) . nak tau sama ada extension tu dah betul betul dah di install ke chrome kita ? boleh check dekat Setting > Tools > Extensions . kalau ada , die jadi macam bawah ni :


5. kalau ada macam tuh , maksudnya korang dah berjaya install . bagi yang takde , ulang balik step no 1 . okay , macam mana pulak nak guna ? first korang bukak youtube . then tengok , ade tak macam ni :


6. kalau ada korang klik je yang apis tunjuk tuh . pastuh korang boleh pilih type yang korang nak . apis suka download 1080 and 720 mp4 . quality terbaik lahh . tapi depend pade uploader , kadang kadang ade je video yang takde 1080 and 720 ~ 

okay siap sudah ~ senang je kan ? mudah aja ~ segalanya di hujung jari . cewahh . poyo pulak ayat apis . okay malas da nak tulis panjang panjang . korang cuba lah , kalau tak jadi atau ade masalah , tanya apis k . ok bye o/
Template Designer. Full Edit by Hafiz Zulkafly. All Right Reserved.