Tutorial : Blockquote Hover Versi 5

Monday, December 19, 2011

.Assalamualaikum.


apis nak buat hover untuk blockquote lagi , sebab tutor ni paling senang . haha . oke , hover kali ni simple je . tapi dah ramai yang pakai . apis je kuno sebab baru nak buat tutor . haha . jomm mula ~


1) Dashboard > Design > Edit HTML .

2) Ctrl + F code ni : blockquote {


3) Copy and Paste code bawah ni BAWAH code blockquote { yang korang carik tadi .

text-align:center;
border-left:20px solid #000000;
border-right:0px solid #000000;
background: #FFFFFF;
color:black;
padding:5px;
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 1s;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 1s;
}
blockquote:hover{
text-align:center;
border-left:0px solid #000000;
border-right:20px solid #000000;
background: #736F6E;
color:white;
}

4) Preview and save .

p/s : mane-mane code yang apis bold , korang boleh tuka ikot suke korang  oke .

siap . hee , simple and nice kan ? so takde lah serabot sangat korang punye hover . apis suke yang simple - simple . tak suke serabot - serabot . haha . oke , tu je . k baii .

AJA-AJA HWAITING !!

No comments:

Post a Comment

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED