Hafiz Zulkafly

Tutorial : Download Youtube Using Google Chrome

Sunday, September 04, 2011

Assalamualaikum

Okay , tutor ni apis re-do semula sebab yang lama tu , link die dah broken . i dont know why . so nak tak nak , apis kena buat tutor baru . actually apis tak tau pon yang sebelum ni tak boleh pakai dah , sampai kawan apis bagitau . now , apis dah jumpa cara @ link baru . jom mula :)

1. Pergi dekat laman web ni CHROME EXTENSIONS

2. bila korang klik link tuh , akan kuar satu laman web . then korang tengok dekat atas belah kiri ade search the store , nampak tak ? korang search Youtube Downloader . pastuh enter . tak paham ? tengok gambar bawah ni :



3. then akan kuar macam macam extension . korang boleh pilih ikut suka korang . tapi apis cadangkan yang macam dalam gambar ni :


4. lepas tu die akan download extension tu . abes download , install . lepas tuh siap :) . nak tau sama ada extension tu dah betul betul dah di install ke chrome kita ? boleh check dekat Setting > Tools > Extensions . kalau ada , die jadi macam bawah ni :


5. kalau ada macam tuh , maksudnya korang dah berjaya install . bagi yang takde , ulang balik step no 1 . okay , macam mana pulak nak guna ? first korang bukak youtube . then tengok , ade tak macam ni :


6. kalau ada korang klik je yang apis tunjuk tuh . pastuh korang boleh pilih type yang korang nak . apis suka download 1080 and 720 mp4 . quality terbaik lahh . tapi depend pade uploader , kadang kadang ade je video yang takde 1080 and 720 ~ 

okay siap sudah ~ senang je kan ? mudah aja ~ segalanya di hujung jari . cewahh . poyo pulak ayat apis . okay malas da nak tulis panjang panjang . korang cuba lah , kalau tak jadi atau ade masalah , tanya apis k . ok bye o/

4 comments

  1. salam, apis. saye ade cube install. & ia menjadi. dekat extensions ade, tpi masalah'y dekat youtube takde pulak button download ? cmner ekk? buley tolog tak?

    ReplyDelete
  2. adiba . ade sesetengah video je yang ade . sebab yang google chrome ni die amek extension dekat web lame . maybe sebab tak berapa sesuai . apis gune dekat mozilla . tapi , takpe . nanti apis cube carik yang baru punya ya . XD

    ReplyDelete
  3. Thanks apis sebab buat tuto nie ..

    ReplyDelete
  4. Apis , dah install and dekat extensions pon ada . tapi satu video pon tak ada button download . boley tolong tak ?

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED